Dažreiz, lai sajustu īsto austrumu garšu, pietiek ar zaļo redīsu, dažiem garšaugiem, aromātiskām garšvielām un siltu eļļu. Tikai dažas kustības, un garša ir pavisam cita, maiga, ar kraukšķīgumu, bet bez rūgtuma.
Salāti ir labi ar plovu, kartupeļiem, maizi un pat tāpat vien. Ar koriandra smaržu un pīrāgu, nedaudz asu akcentu… Nu ko, ejam.
Ņem vienu zaļo redīsu – apmēram 250–300 gramus. Nomizo, nomazgā un sarīvē uz korejiešu burkānu rīves. Tas ir ērti: redīsi iznāk vienmērīgi, visi it kā atlasīti. Ja jums nav šādas rīves, derēs parastā rupjā rīve. Galvenais netaisīt putru – vajag kraukšķīgumu.
Sarīvētos redīsus aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 20–30 minūtēm. Ļaujiet mirkt – rūgtums pazudīs, garša kļūs maigāka. Pēc pusstundas iemet caurdurī un ļaujiet ūdenim notecēt.
Mērcēšana ir galvenais triks: tā noņem to, kas cilvēkiem nepatīk no redīsiem. Bez šīs procedūras garša būs pavisam cita – ne tik maiga.
Kamēr redīsi notecinās, parūpēsimies par zaļumiem. Mums vajag 10 gramus zaļo sīpolu – tas ir neliels ķekars. Mēs to iemērc apmēram 5 minūtes, lai nomazgātu augsni un smiltis. Pēc tam nosusina un smalki sagriež.
Zaļie sīpoli piešķir pavasara svaigumu. Neskopojies – tas vajadzīgs ne tikai skaistuma, bet arī gaumes dēļ.
Sasmalciniet koriandru (1 tējkarote) javā vai sasmalciniet to, ja jums nav javas. Nelietojiet maltu kafiju – labāk, ja tā ir tikko atvērta un tai ir aromāts.
Tieši koriandrs piešķir šo “uzbeku” akcentu.
Lasi vēl: Kā apturēt skudru iebrukumu bez ķīmijas: stāstu, kas patiešām darbojas, un kas — tikai laika izšķiešana
Salātu bļodā ievietojiet redīsus, zaļos sīpolus un šķipsniņu sāls pēc garšas. Un šeit ir galvenais: uzkarsē pannā 3 ēd.k. l. augu eļļa, tikai līdz karstai, bet ne vārot. Ielejiet eļļu tieši salātos – tiem vajadzētu šņākt un atbrīvot savu garšu.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- “Tu taču visu dienu mājās sēdi!”: uzskata mana vīramāte un biju spiesta “skaidroties”, kāpēc katru dienu nevāru Edgaram boršču
- Nopirku produktus uz mēnesi, bet pēc nedēļas pusi izmetu – šefpavārs atklāj kādus produktus labāk nepirkt
- Kā es uzzināju īsto vistas kotlešu noslēpumu no vīramātes – tagad gatavoju tikai šādi
- Iekš “SEB banka”, “Citadele” un ”Swedbank” no 2026.gada gaidāmas vērienīgas pārmaiņas: ”Tas ir pieņemts”
- Ja tavā priekšā apstājas automašīna ar ieslēgtām tālās gaismas lukturiem – nekavējoties brauciet prom
- 90 % autovadītāju nepareizi šķērso ātrumvaļņus — skaidroju, kādas kļūdas viņi pieļauj










